U organizaciji Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije 24 jula 2013. godine u Domu Narodne skupštine održano je javno slušanje na temu “Projekat plovnog puta Kanal Morava”.   Preduzeće YUTRO.com pružilo je ICT podršku ovom projektu i direktor Saša M. Milašinović učestvovao je na prezentovanju ovog projekta.

 

Javno slušanje na temu Projekta plovnog puta Kanal Morava

 

Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja prof. dr Milan Bačević istakao je da ovakav projekat omogućava Srbiji da valorizuje svoj geografski položaj, da se približi Zapadnoj i Centralnoj Evropi i da se poveže sa svim ostalim delovima sveta.

 

Tokom diskusije, bilo je dosta reči o ceni održavanja kanala, problemima koje može usloviti erozija, isplativosti ovog projekta i roku kada se očekuje da će studija izvodljivosti biti završena.

 

Javno slušanje na temu Projekat plovnog puta Kanal Morava

 

Učesnici javnog slušanja bili su, pored narodnih poslanika i predstavnici Republičke agencije za prostorno planiranje, predstavnici lokalnih samouprava, Udruženja kapetana unutrašnje plovidbe, profesori Saobraćajnog i Geografskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, predstavnici Saobraćajnog instituta CIP, nevladinog sektora, javnih preduzeća i predsednik koordinacionog tima Asocijacije Rotary klubova Makedonije i Srbije za javno zastupanje ideje plovnog puta Dunav – MoravaVardarEgej.

 

 

 

Javno slušanje organizovano je uz podršku programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), kroz projekat “Jačanje nadzorne uloge javnosti u radu Narodne skupštine” koji se sprovodi u saradnji Narodne skupštine i ove dve organizacije.

 

 

Povezani linkovi:

 

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, pozvao je Vladu Srbije da počne realizaciju projekta Kanal Morava

 

Kanal će nas svrstati u velesile

 

Studija za kanal pri kraju

 

 

 

Comments are closed.