U Privrednoj Komori Srbije je u petak, 29.03.2013.god. u organizaciji Udruženja e-Razvoj održana, treća po redu, Konferencija Udruženja e-Razvoj 2013.

 Cilj konferencije je bio da ukaže na značaj i potrebu razvoja Republike Srbije kao informacionog društva. Informaciono-komunikacione tehnologije, uz adekvatne i efikasne mere države, privrede, institucija i ostalih relevantnih činilaca mogu i trebaju da postanu osnova ekonomskog rasta i poslovne inovativnosti.

Na konferenciji su učestvovali predstavnici državnih, društvenih, privrednih, obrazovnih, medijskih i drugih subjekata koji su svojim aktivnostima u raznim oblicima delovanja uključeni u razvoj i primenu savremenih informaciono-komunikacionih tehnologija za potrebe države, privrede, obrazovanja, zdravstva, medijske promocije i ostalih društvenih delatnosti, a u cilju unapređenja upravljanja, poslovanja, edukacije i drugih oblika unapređenja koja sveobuhvatno doprinose razvoju informacionog društva i društva u celini.

Sekretar Udruženja informatičke delatnosti PKS Miloš Kosanić, otvarajući skup, rekao je da su informaciono-komunikacione tehnologije prepoznate kao jedan od zdravijih sektora srpske privrede. Početkom marta Ministarstvo finansija i privrede usvojilo je Strategiju razvoja IT sektora u Srbiji, koji je usvojen 2. marta ove godine. Kreiran je Akcioni plan realizacije strategije razvoja IT društva za 2013. i 2014. godinu, koji treba da bude usvojen u narednih nekoliko dana, podsetio je Kosanić, ukazujući da ta dva dokumenta treba da obezbede pojačanu konkurentnost IKT industrije, kako na domaćem, tako na stranom tržištu.

Konferenciji je prisustvovalo 210 gostiju.

* * *

Saša Milašinović, direktor kompanije YUTRO.com i član Upravnog odbora Udruženja e-Razvoj je na Konferenciji e-Razvoj 2013. govorio na temu: “Informatičko-bezbedonosni aspekti razvoja informacionog društva“. Prezentaciju možete preuzeti ovde.

* * *

Izveštaj Privredne Komore Srbije sa konferencije >>>

* * *

Detaljnije o konferenciji >>>

Comments are closed.